(+34) 977 706 942 (+34) 977 451 209 info@centreopticesguard.com

Sento però no entenc (by Isa Gimeno)

Molts cops en una valoració audiològica, ens trobem, que la persona que té una pèrdua de l’audició ens diu: “SENTO però NO ENTEC”
Això es degut a que quan hi ha una discapacitat de l’audició i depenen del grau de pèrdua, hi ha fonemes, síl·labes que les sentim i d’altres que no. Per explicar això us faré una comparació amb la visió:

VISIÓ NORMAL VS PÉRDUA DE LA VISIÓ

visió i pèrdua de visió

En audició la representació seria així:
AUDICIÓ NORMAL VS PÉRDUA DE L’AUDICIÓ

audició i pèrdua d'audició

O sigui, en funció de la intensitat i de la banda de freqüencial sentim uns sons o no i això fa que entendre i poder seguir una conversa sigui dificultós i produeixi esgotament.
Però, en què consisteix una rehabilitació auditiva? Després d’haver realitzat totes les proves audiològiques i valorat el tipus i grau de pèrdua, així com tots els beneficis que aportaria una adaptació protèsica, la decisió de provar uns audiòfons a última instància la té el pacient, ja que hi ha altres factors que determinen l’èxit d’una adaptació, entre els quals està la motivació, factors estètics, o la facilitat per la manipulació dels aparells per part de l’usuari, així com el preu d’aquests. Tot això són factors importants i determinants que tenim molt en compte a l’hora de l’adaptació.

Per tant valorades totes les necessitats del pacient, el grau de pèrdua,,,,, passem a adaptar l’audiòfon i per això:

  1. Elegim el tipus d’audiòfon i tots els components necessaris per al pacient
  2. Donem instruccions de com utilitzar, manipular i cuidar els audiòfons
  3. Realitzem els ajustos de programació i ajustos fins de l’audiòfon
  4. Realitzem les mesures en oïda real (REM)
  5. Ajustem amb proves de percepció auditiva
  6. Verifiquem l’adaptació
  7. Realitzem estimulació neuroauditiva si és necessària
  8. Fem seguiment de l’adaptació
  9. Manteniment

Tot aquest procés implica temps i dedicació, ja que hem de tenir en compte que la persona s’ha d’adaptar progressivament a tornar a sentir i escoltar.
L’ adaptació, la rehabilitació, el suport i l’assistència a curt i llarg termini és la nostra prioritat del nostre servei al departament d’audiologia.

Aquesta web usa galetes pròpies i de tercers amb fins estadístics de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot consultar la política de cookies per obtenir més informació ACEPTAR
Aviso de cookies