(+34) 977 706 942 (+34) 977 451 209 info@centreopticesguard.com

Contactologia, una especialitat optomètrica en constant evolució

L’òptica i l’optometria és una ciència en constant evolució. Les noves tecnologies i la tenaç investigació científica són un gran aliat tant per a als professionals com per als pacients, que compten cada cop amb més opcions. Tanmateix, si hi ha una àrea que progressa a un ritme vertiginós dins de la optometria és, sens dubte, la contactologia, on els avenços són més dinàmics. Nous materials, noves geometries, o inclús ambiciosos tractaments que permeten utilitzar lents de contacte per emmagatzemar i alliberar fàrmacs.

Actualment, ja disposem de lents de contacte per a quasi tot: vista cansada o presbícia, per astigmatisme i graduacions complicades, progressives toves o semirígides… De fet, els laboratoris estan invertint en la investigació de dissenys i materials per fer que l’òptic optometrista pugui fer l’adaptació més personalitzada possible.

Són molts els avenços que estan canviant la contactologia actual. Entre els avenços més destacats als que tenen accés els professionals actualment, destaquen:  Noves geometries que permeten millorar l’adaptació en pacients amb còrnia irregular, per als nens i adolescents geometries que permeten controlar l’evolució de la miopia; per als adults, geometries que permeten corregir no només el defecte refractiu tradicional, sinó que també algunes aberracions; per a la presbícia, millors geometries que permeten l’adaptació més personalitzada fins hi tot tenint en compte paràmetres com el diàmetre pupil·lar del pacient.  En tots els casos, la comoditat i el millor rendiment del pacient solen ser la clau de l’èxit.

D’altra banda, l’ortoqueratología nocturna està tenint més èxit en els últims anys degut a la seva indicació per al control de la miopia. Cada cop es poden corregir miopies més altes, fins a -10 diòptries i també, ja existeixen dissenys per  a hipermetropia i presbícia que aniran millorant en els pròxims anys. Els últims progressos en contactologia estan molt relacionats amb l’imparable desenvolupament de la tecnologia dels materials d’última generació, molt més dedicats a aconseguir la comoditat del pacient i inclús a permetre oferir un tractament en els casos clínics més complexos, com es el cas del queratoconus, còrnies postcirurgia o nens amb ametropies altes, entre altres.

Aquesta web usa galetes pròpies i de tercers amb fins estadístics de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot consultar la política de cookies per obtenir més informació ACEPTAR
Aviso de cookies