(+34) 977 706 942 (+34) 977 451 209 info@centreopticesguard.com
otitis

Com podem prevenir les otitis a l’estiu (by Isa Gimeno)

Per fi! estem a punt de començar aquesta època tant bona de l’any, l’estiu, és època de vacances, calor, activitat a l’aire lliure, banyar-nos a piscines, platges, llacs, rierols…
Però també hem de tenir en compte que es una època en que augmenta el risc de patir otitis, ja que, i segons les estadístiques, una de cada tres persones pateix una otitis estival, per tant es converteix en una de les dolències més comunes en aquests mesos calorosos de l’any. En aquest article us explicaré perquè hem de parar especial atenció a l’oïda, en aquesta època de l’any, i com prevenir les inflamacions d’oïda, que sobretot amb els nens petits i persones grans hem de tenir especial precaució.
Alguns consells per cuidar les oïdes durant l’estiu,

  1. Usar taps durant el bany és una bona recomanació per evitar una otitis infecciosa que es produeix per l’entrada d’aigua i humitat de manera prolongada i repetitiva al conducte auditiu. Obligat, i en qualsevol època de l’any, en els casos de persones que pateixen otitis crònica, o tenen perforació timpànica, o porten un drenatge.
  2. Eixugar-se be les oïdes després de cada bany, amb la tovallola o un drap net, mai amb bastonets, aquesta mesura de prevenció es aconsellable sempre, inclús en sortir de la dutxa, ja que forma part d’una bona higiene auditiva.
  3. Evitar banyar-se en aigües brutes o possiblement contaminades. Pel risc de patir infecció degut a que l’aigua no és suficient neta, en llocs com ara llacs o rius es pot trobar bactèries del tipus pseudomes aeuruginoses que poden produir infeccions al conducte auditiu i supuracions del mateix.
  4. Evitar l’ús abusiu de l’aire condicionat, ja que aquests aires artificials redueixen la humitat ambiental i produeixen corrents d’aire continus que afecten a les vies respiratòries altes i en conseqüència a l’oïda. Posar-lo sempre a una temperatura adequada és una bona recomanació tant a efectes de la salut com ecològics.
  5. Hidratar-se bé, sobretot els dies més calorosos, a part de totes les conseqüències per la deshidratació, aquesta pot provocar també marejos, vertígens e inclús acúfens com a conseqüència de la disminució del volum de sang en circulació i la baixa pressió arterial.
  6. Prevenir el barotrauma (lesió causada a la membrana timpànica pel canvi de pressió) que es pot produir quan fem immersions, busseig o saltant a la piscina des d’una certa altura, podem prevenir-ho protegint-nos amb taps auditius, i la bona pràctica d’utilitzar equips de snorkel quan fem immersions.

Espero que us puguin ser útils i ,,,,, BONES VACANCES !!!!

Aquesta web usa galetes pròpies i de tercers amb fins estadístics de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot consultar la política de cookies per obtenir més informació ACEPTAR
Aviso de cookies